Αμμουδιά - Ένας προορισμός μοναδικής ομορφιάς που σας περιμένει να τον ανακαλύψετε

Αμμουδιά Πρέβεζας - Οικογενειακές διακοπές στο Ιόνιο

Αμμουδιά Πρέβεζας

Αμμουδιά Πρέβεζας - Κολυμπήστε στην βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία

Αμμουδιά Πρέβεζας - Εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Αμμουδιά Πρέβεζας - Μαγευτικά ηλιοβασιλέματα

Αμμουδιά Πρέβεζας

Αμμουδιά Πρέβεζας - Αγκαλιά με τον μυθικό Αχέροντα

Αμμουδιά

Το ειδυλλιακό χωριό της Αμμουδιάς με την ομώνυμη αμμώδη παραλία βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο σε μια πεδιάδα όπου εκβάλλει ο ποταμός Αχέροντας. Ο Αχέροντας ήταν ένας από τους πέντε υπόκοσμους ποταμούς σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Η περιοχή γύρω από το χωριό, το Δέλτα του Αχέροντα, έχει μεγάλη οικολογική αξία λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας ενώ αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Οι κάτοικοι της Αμμουδιάς ασχολούνται κυρίως με το ψάρεμα, τη γεωργία και τον τουρισμό. Στο λιμανάκι της Αμμουδιάς μπορεί να βρει κανείς φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς καθημερινά τα ψαροκάϊκα διαθέτουν την ψαριά της ημέρας στις ταβέρνες του χωριού αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, η Αμμουδιά έχει εξελιχθεί σε έναν δυναμικά ανερχόμενο οικογενειακό ταξιδιωτικό προορισμό στην Ήπειρο, συνδυάζοντας τη φυσική ομορφιά της καθαρής θάλασσας και του μυθικού ποταμού Αχέροντα που την αγκαλιάζει, καθώς και την αυθεντική φιλοξενία των ανθρώπων της.

Πρέβεζα

Η πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται στις εκβολές του Αμβρακικού Κόλπου, στο νότιο άκρο της Ηπείρου στη Δυτική Ελλάδα και μόλις 45 χλμ από την Αμμουδιά. Είναι μια περιοχή ευλογημένη, με όμορφα τοπία, καταπράσινες εκτάσεις, υπέροχες παραλίες, πλούσια ιστορία, αρχαίους χώρους και μνημεία. Κάντε μια βόλτα στο λιμάνι και την παλιά πόλη και δείτε τα όμορφα παραδοσιακά κτίρια. Περπατήστε στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο και απολαύστε τη νησιώτικη ατμόσφαιρα και γευτείτε τοπικά πιάτα σε μια από τις γραφικές ταβέρνες ή καφετέριες που πλαισιώνουν τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια. Η Πρέβεζα αποτελεί την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας όπου θα βρείτε τις τοπικές διοικητικές, εμπορικές, πολιτιστικές και τουριστικές υπηρεσίες. Η σημερινή Πρέβεζα χτίστηκε στα τέλη του 11ου αι., μετά την ερήμωση της αρχαίας Νικόπολης , στη θέση της αρχαίας πόλης Βερενίκη, η οποία ιδρύθηκε από τον Πύρρο, τον Έλληνα βασιλιά της Ηπείρου το 290 π.Χ.  Κατακτήθηκε πολλές φορές ανά τους αιώνες, μέχρι που έγινε επίσημα τμήμα της Ελλάδας το 1912.

Πάργα

Η Πάργα είναι ίσως η πιο φημισμένη παραθαλάσσια πόλη της Ηπείρου καθώς και διάσημος προορισμός διακοπών. Βρίσκεται μόλις 17 χλμ από την Αμμουδιά και είναι αμφιθεατρικά χτισμένη μέσα σε έναν γραφικό κόλπο, όπου το κατάφυτο μικρό νησάκι της Παναγίας βρίσκεται κάτω από τη σκιά του ενετικού κάστρου. Κάντε μια βόλτα μέχρι την παλιά πόλη, όπου θα απολαύσετε εξαιρετική αρχιτεκτονική, λιθόστρωτα δρομάκια με όμορφες καμάρες, γεμάτες λουλούδια γειτονιές με γραφικά σπιτάκια και πολύχρωμα αρχοντικά. Το βράδυ κάντε έναν ρομαντικό περίπατο δίπλα στην προκυμαία που περιστοιχίζεται από τουριστικά καταστήματα, όμορφα κομψά εστιατόρια και μικρά μπαρ για να πιείτε ή να φάτε με θέα το φωτισμένο κάστρο και το νησάκι της Παναγιάς.